GFK – СРБИЈА
Маријана А. Молнар
GFK – СРБИЈА
Директор на GFK – Србија. Од 2002 година раководи со компанијата ГфК во Србија, a од 2013 година со Јадранскиот Регион. Пред тоа работела во „Кока кола компани“ и била партнер во истражувачка стартап-компанија. Глобалниот одбор на ГфК ја има избрано за член на Exellence-тимот на ГфК. Стипендистка е на Британската индустриска конфедерација и на британскиот „Know How Fund“ во образовната програма на JICAP. Образование: Мастер студии по економија (маркетинг) на Економскиот факултет на Белградскиот универзитет и МБА студии на Интернационалниот факултет на Универзитетот Шефилд. Предавач е на Мокрогорската школа за менаџмент, на институтот „Фаундерс“ и на „AkademIAA“. Член е на професионалните здруженија IAA (член на Управниот одбор на здружението) и „Есомар“. Наградена е од страна на „Кока кола компани“ за: Strategic consumer insights.