New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
3
FMCG-SUMMIT
ВО СКОПЈЕ 11.05.2017

Магазинот InStore, кој веќе шест години континуирано информира и едуцира во рамките на FMCG-секторот во Македонија и во регионот, оваа година по третпат ќе го организира настанот на годината – FMCG Summit Скопје 2017.

ПОВЕЌЕ

[ ГОВОРНИЦИ ]

Од најеминентните имиња меѓу клиентите и соработниците што магазинот InStore со текот на годините ги собра околу себе, на FMCG самитот оваа година свои презентации ќе имаат:

[ ПРОГРАМА ]

08
:00

08:00 – 08:45 - Регистрација на учесниците

08
:45

08:45 – 08:55 - Верица Мартиновска INSTORE - МАКЕДОНИЈА
Воведно обраќање

09
:00

09:00 – 09:25 - Елена Младеновска-Јеленковиќ, Тиквеш
Customer experience преку иновации
Квалитет, инвестиции, иновации, едукација... Современ начин на управување и дистрибуција прилагодени на различните пазари... Сето тоа спакувано во инспиративната интернационална приказна на Тиквеш.  

09
:30

09:30 – 09:55 - Олгица Кржева, DS Smith
Пакувањето како петто „П“ во маркетингот

10
:00

10:00 – 10:25 - Филип Лунески MOLSON COORS
Зошто ни е потребен category management?
Како денешницата го моделира category management-от и кои се главните предизвици  што треба да се совладаат за успешна категорија?

10
:25

10:25 – 10:45 - Пауза 1

10
:45

10:45 – 11:10 - Дарко Васелиќ JOHNSON&JOHNSON
Shopper marketing - водич за вашиот бренд
Како управувањето со категориите полека се претвора во управување со и приспособување на потребите на потрошувачите?

11
:15

11:15 – 11:40 - Силвија Брајовиќ IMPERIAL TOBACCO TKS
Од клиент до „адвокат“
Како зголемувањето на фокусот на Customer Engagement (градење и развивање на релации со клиентите – продажни места) и неговото интегрирање во брендовските промотивни програми резултира со win-win позиции за компанијата и за продажното место.

11
:45

11:45 – 12:10 - Маријана Агиќ Молнар GFK
Фото-робот на потрошувачот на иднината
Потрошувачите на иднината – да ги запознаеме за да им помогнеме да ги остварат своите цели и потреби и да ја дефинираме улогата на „дигиталното“ во целата приказна

12
:10

12:10 – 12:35 - Пауза 2

12
:35

12:35 – 13:00 - Драган Војводиќ SANDLER TRAINING
5 зошто и 5 затоа за најголемите проблеми во продажбата
Како да се промени несвесното непродуктивно однесување на продажниот тим? Кои се поводите и причините што го спречуваат тимот да ја зголемува продажбата?

13
:05

13:05 – 13:30 -  Зенел Батагељ VALICON
Како МК брендовите да влезат во топ 25 во регионот?
Што ги прави успешните брендови успешни? Што се крие во листата на топ брендови во регионот, под оние топ 25? Што е клучно за македонските брендови да се качат повисоко и да стигнат на неа?

13
:30

13:30 – 14:30 - Ручек

14
:30

14:30 – 14:55 - Игор Михаиловиќ, Bambi
Како да имате двоцифрен раст три години по ред после 20 г. на пазарот?

15
:00

15:00 – 15:25 - Гордана Кадоиќ ADRIA CORPORATE EDUCATION
Win-win партнерство меѓу дистрибутерите и произведувачите
Како соработката на дистрибутерот и произведувачот влијае на фокусот на „ sales force“, како да се имплементираат сите новитети и договори и зошто е важен заедничкиот настап на пазарот?

15
:30

15:30 – 16:20 - Тркалезна маса
Сега и тука: Предизвиците на FMCG-секторот во Македонија
 • Влијанието на политичката криза врз работењето на компаниите
 • Носење одлуки за инвестиции во атмосфера на неизвесност
 • Замрзнати буџети за маркетинг
 • Закана од менување на потрошувачките навики на долг рок

[ СПОНЗОРИ ]

Спонзорирањето на FMCG самитот е одлична маркетиншка алатка, која го зајакнува имиџот на компанијата спонзор и позицијата на брендот. FMCG самитот на спонзорот му овозможува ненаметлив пристап до целната група, лични познанства, комуникација и размена на идеи, погледи и искуства, организација на настан во настан... и многу други можности што можат да се реализираат во договор со организаторот.

- ГЛАВЕН СПОНЗОР -

 • Златен Даб
 • Bambi

- ГОЛЕМ СПОНЗОР -

 • CITROEN

- СПОНЗОР -

 • HOTEL PARK
 • MARATON
 • DS SMITH
 • GRAND
 • Gorska
 • Lasko

- ПОДДРЖУВАЧ -

 • EOS PAN
 • PakoMak
 • Krash

- МЕДИУМСКИ ПАРТНЕР -

 • InStore
 • Nasha TV
 • 21 TV
 • BI
 • BV
 • Inovativnost
 • SM

[ ГАЛЕРИЈА ]

Погледнете дел од атмосферата на минатогодишниот самит:

[ КОТИЗАЦИИ ]

Заокружете го 11 мај во вашите деловни календари и заедно со вашите колеги, пријавете се за учество на настанот на годината!

[ ИМПРЕСИИ ОД 2016 ]

Погледнете што кажаа дел од учесниците на минатогодишниот FMCG Summit Скопје 2016

Највредното од овој собир е што на едно место е собран целиот FMCG-сектор, а во исто време говорниците ги презентираат најновите и најинтересните работи.
Дејан Ваневски
менаџер за продажба во Wrigley
Од целиот самит, за нас најинспиративен дел беше тематскиот блок категори-менаџмент, а презентациите ни дадоа повеќе применливи идеи и корисни информации.
Шенај Дука Абдулах
одговорна за сува храна во Ramstore
Добри предавачи, актуелни и интересни теми. Опфатено е сето она со што секојдневно се соочуваме, така што беше интересно да се слушне искуството на експертите.
Дијана Мариќ
менаџер за извоз во Violeta

[ КОНТАКТ ]

КОНГРЕСЕН ЦЕНТАР


Хотел Александар Палас

Бул. 8-ми Септември бр.15 1000 Скопје, Македонија

More Information

DRP Kliker Marketing, Dimitar Berovski, No 9, 1000 Skopje, Tel: +389 2 3067 572